Asiantuntija-apua suurten päätösten tekemiseen

Elämässä tulee eteen monenlaisia taloudellisesti merkittäviä muutostilanteita, kun erotaan tai muutetaan yhteen, omaisia kuolee, lapsia syntyy tai tulee perintöä ja niin edelleen. Usein näihin tilanteisiin liittyy asunto sekä muuta kiinteää tai irtainta omaisuutta. Miten sen kanssa kannattaisi toimia?

Janne Kyllönen, LKV, Lahden satamassa

Suurten päätösten tekeminen ei ole helppoa. Usein tilanne on ainutkertainen eikä käytännöistä ja lakiasioista ole silloin täsmällistä tietoa. Päätöksen seuraukset ovat kauaskantoiset ja virheet voivat tulla kalliiksi.

LKV-Asiantuntijapalvelu

Olen käytännön työssä törmännyt usein tilanteeseen, jossa tuttava tai asiakas on kaivannut lyhyttä keskustelua asiantuntijan kanssa siitä, mitä hänen tilanteessaan kannattaisi tehdä. Vastauksena tähän tarpeeseen olen aloittanut uuden LKV-asiantuntijapalvelun tarjoamisen.

Lähtökohtana on aina asiakkaan todellinen tarve. Ei ole siis vielä kysymys kohteen myymisestä tai vuokraamisesta vaan siitä, että kannattaisiko se ylipäätään vai olisiko olemassa jokin asiakkaan kannalta parempi vaihtoehto? - Miten asia kannattaisi suunnitella etukäteen niin, että lopputulos olisi rahallisesti järkevin ja kaikille osapuolille haluttu ja oikeudenmukainen.

Elämänkokemus ja tunteet

Monet suuret asiat ratkaistaan parhaiten sydämellä ja tunteilla eikä lakipykälien mukaan. Ratkaisua tehtäessä ulkopuolinen kokenut asiantuntijanäkemys asiaan voi tuoda erittäin tarpeellisen lisän, joka vahvistaa ratkaisevasti omaa mielipidettä tai toisaalta voi tuoda esiiin ongelman, joka on vältettävissä etukäteen.

Esimerkkitilanteita

Seuraavassa on esimerkinomainen luettelo käytännön tilanteista, joissa LKV-asiantuntijan kanssa käyty keskustelu on voinut tuottaa jopa kymmenien tuhansien eurojen hyödyn:
  • Sukulaiset ja perijät ovat erimielisiä. Kuka saa perinnön ja miten se jakautuu? 
  • Kannattaako tätä kohdetta myydä nyt vai kannattaisiko se antaa vuokralle?
  • Mikä olisi tässä markkinatilanteessa todennäköinen toteutuva kauppahinta lähistöllä toteutuneiden kauppojen mukaisesti?
  • Naapuri on hankala ja kohteessa epäillään vesivahinkoa. Miten ne vaikuttavat talon myyntiin ja miten asia pitää huomioida?
  • Avioero häämöttää ja yhteinen asunto on vaakalaudalla. Mitä kannattaisi tehdä?
  • Saako tälläista kohdetta myytyä? Miten?
  • Myyntivoittoverotus ja kansainväliset tilanteet. Pitääkö minun maksaa veroa Suomeen?
  • Kannattaako verosuunnittelu tässä tilanteessani?
Luettelo ei ole mitenkään tyhjentävä, koska jokainen tilanne on yksilöllinen ja henkilökohtainen. Pienet yksityiskohdat saattavat myös muuttaa tilannetta ratkaisevasti. Siksi asia kannattaa keskustella läpi asiantuntijan kanssa, jotta yhdessä tai yksin voidaan tarvittavat seikat tarkistaa ja tutkia perinpohjin ohjeiden sekä oikeuskäytännön kautta.

LKV-asiantuntijapalvelun käyttö on helppoa ja edullista

LKV-asiantuntijapalvelu alkaa ilmaisella puhelinkeskustelulla: Soita minulle ja keskustelemme tilanteestasi aluksi puhelimitse. Kerro lyhyesti mistä on kysymys ja mikä tai mitä kysymyksiä on mielessäsi? - Kerron mielipiteeni siitä miten asiassa kannattaisi edetä. Tämä on sinulle ilmaista. - Soita puh. 044-2700440 / Janne Kyllönen, LKV.

Tapaaminen ja sen hinta: Usein mielipiteen esittäminen asiasta edellyttää kuitenkin kohteeseen tutustumista paikan päällä ja syvällisempää keskustelua tilanteesta sekä taustatekijöistä. Asiantuntijan kanssa keskustelu ja tapaaminen, jonka tulosten arvo on sinulle todennäköisesti vähintään tuhansia euroja, maksaa sinulle vain 200 euroa, joka laskutetaan jälkikäteen.


Lisäselvitykset: Jos tapaamisessa todetaan, että asia vaatii lisäselvityksiä muilta asiantuntijoilta, annamme asian hoitamisesta erillisen tarjouksen.

Yhteystiedot: sähköposti: janne.kyllonen@finkey.fi ja puh. 044-2700440.